Aroma SA

În arhiva statală, conform documentelor, a fost atestată întemeierea de către firma “Tоргово - промышленное товарищество "Н. Л. Шустов с Сыновьями” în 1898 a fabricii de producere a coniacurilor din or. Chişinău.mai mult

Premieră: divinul Aroma XXO de 70 de ani

Premieră: divinul Aroma XXO de 70 de ani

Uncategorized 🕔iunie 11, 2021

Producătorul de divinuri Aroma din Chișinău a lansat recent pe piață un produs unic: divinul Aroma XXO de 70 de ani, reprezentând cel mai vechi distilat disponibil în acest moment pe piața din Republica Moldova.

În prezent, avem în Moldova câteva exemplare de 50-55 de ani, mai rar de 60 de ani, iar cel de 70 de ani reprezintă o premieră. Este, într-adevăr, o istorie îmbuteliată, ce cuprinde epoci diferite, generații de tehnologi și experiență în arta distileriei și maturării produselor de înaltă calitate.

Distilatul datează, conform fișelor tehnologice, din anii 1944 – 1946, fiind maturat în toată această perioadă, în beciurile combinatului Aroma, unul dintre cele mai vechi din Republica Moldova.

Cartela tehnologică reprezintă un secret al producerii și nu poate fi publicată, dar oricine este interesat, poate primi garanția autenticității produsului de 70 de ani. Este un singur butoi de stejar cu divinul septuagenar, a cărui valoare se ridică la o cifră cu mai multe zerouri.

Este, evident, un divin de elită. Turnat în cristal de Bohemia, cu capsulă și etichetă gravată cu aur, cutie suvenir — 700 ml de aur pur! Fiecare sticlă din colecția limitată este oformată manual.

Se poate vorbi despre acest produs doar la superlativ, cu trăsături unice, un elixir pentru cele mai rafinate gusturi! Culoare naturală de chihlimbar, hipnotizantă, cu o simfonie de arome şi gusturi. Un divin care poate fi savurat ore întregi, tot descoperind note noi ce întregesc tabloul aromatic: condimente, nuanţe de fructe uscate, stejar, răşină. Evident, un divin ce merită a fi savurat cu foarte mici înghițituri, pentru a-l aprecia la justa valoare.

Costă 51 750 de lei (circa 2 400 euro) și poate fi găsit în magazinele specializate ale companiei (apropo, Aroma are un nou magazin de firmă, pe strada Bucuriei 20, în spatele Topaz, lângă BMW centru). Cu parola „FineWine” obțineți și o reducere de 5%, care raportată la prețul divinului, reprezintă o sumă bunicică.

Tot aici pot fi găsite și alte produse exclusiviste ale companiei, dar și divinuri ordinare, la preț bun. În altă ordine de idei, puteți organiza și vizite private la Aroma (e în inima capitalei!), credeți-mă: este ce de văzut și degustat!