Aroma SA

În arhiva statală, conform documentelor, a fost atestată întemeierea de către firma “Tоргово - промышленное товарищество "Н. Л. Шустов с Сыновьями” în 1898 a fabricii de producere a coniacurilor din or. Chişinău.mai mult

Informaţie Utilă

Informaţie Utilă

Divinul – o băutură cu aromă unică şi gust rafinat

O atenţie deosebită este acordată modului de servire a divinului. Pentru cunoscători, acest lucru a devenit un ritual, fiind o adevărată descoperire a simţurilor.

Divinul este servit în pocal care aminteşte prin forma sa laleaua (tulipa), cu toate acestea mult mai apreciată este o altă formă a cupei – acea sferică. Înainte de consum cupa, care se umple la nu mai mult de o treime, se încălzeşte puţin în mînă pentru a-i permite divinului să-şi pună în valoare aroma şi calităţile sale gustative.

Priviţi conţinutul cupei. Nuanţa divinului caracterizează vîrsta acestuia. Culoarea deschisă aparţine divinurilor tinere, nuanţele chihlimbarii, aurii închise – corespund divinurilor mai vechi.

După examinarea vizuală urmează cea olfactivă. Divinul posedă o complexitate de arome, aici se găsesc note de fructe, florale, lemnoase. Acum este momentul degustării. O mică înghiţitură oferă posibilitatea de a aprecia caracterul şi individualitatea divinului. Un divin de calitate va lăsa o senzaţie de căldură şi onctuozitate.

Divinul conţine tot ce e mai valoros în struguri, vin şi lemnul de stejar. Iată de ce, el nu este doar o licoare ce înveseleşte, dar şi influenţează benefic organismul uman.

Divinul se asociază de minune cu brânzeturi sofisticate, produse de patiserie, deserturi din fructe, ciocolată şi cafea.

Consumarea moderată a divinului suscită pofta de mîncare, adînceşte respiraţia, creşte tonusul şi sensibilitatea organismului.