Aroma SA

În arhiva statală, conform documentelor, a fost atestată întemeierea de către firma “Tоргово - промышленное товарищество "Н. Л. Шустов с Сыновьями” în 1898 a fabricii de producere a coniacurilor din or. Chişinău.mai mult

Despre Companie

Despre Companie

Una din cele mai vechi întreprinderi vinicole din R. Moldova a fost fondată în secolul XIX.

În arhiva statală, conform documentelor, a fost atestată întemeierea de către firma “Tоргово – промышленное товарищество „Н. Л. Шустов с Сыновьями în 1898 a fabricii de producere a coniacurilor din or. Chişinău.

Complexul era unul din cele mai mari pe teritoriul Rusiei, cu sediul în oraşul Moscova şi filiale în Erevan, Odesa, Smolensk ş.a. Deschiderea unei noi filiale în or. Chişinău nu a fost întîmplătoare, deoarece în acea perioadă anume aici erau depozitate vinurile din toată Basarabia.

Activitatea de bază a Complexului industrial era producerea coniacurilor, calitatea cărora putea concura cu cele franceze.
Fabrica era dotată cu un aparat modern de producere a distilatelor de sistemă franceză „MARSETE” din or. Cognac, Franţa.
Producţia era păstrată în butoaie mici, după care transportată pe calea ferată la Moscova şi îmbuteliată în sticle.

Pe parcursul anilor întreprinderea a suferit multe reorganizări. În perioada postbelică ea a fost bine cunoscută sub denumirea “Combinatul de vinuri şi coniac din Chişinău”. Actuala denumire a apărut în 1983 în urma fondării Asociaţiei de producere “AROMA”. După desfiinţarea asociaţiei, întreprinderea şi-a păstrat denumirea, iar în ianuarie 2000 a obţinut statutul de societate pe acţiuni.

S.A. „Aroma” este specializată în producerea, îmbutelierea şi comercializarea băuturilor alcoolice, cu preponderenţă a divinului. În întregime sortimentul producţiei cu marca “AROMA” include cca 30 de denumiri de produse alcoolice, majoritatea producţiei fiind destinată pentru export.
Imaginea întreprinderii S.A. „Aroma” s-a format treptat şi în prezent ea poate fi considerată puternic pozitivă şi destul de onorabilă. Cucerirea imaginii pozitive – este meritul întregului colectiv, care acordă o atenţie deosebită întregului proces tehnologic al întreprinderii prin căutarea noilor soluţii în procesul de producere, procurarea utilajului modern (linii de îmbuteliere, instalaţii de refrigerare, de distilare, etc.), fapt ce nu rămîne neobservat de către parteneri, experţi şi ca rezultat de către consumatorul final.

Fiind conştienţi de faptul că calitatea este o cale sigură spre succes S.A. „Aroma” a fost una dintre primele întreprinderi vinicole din ţară care s-a învrednicit de certificatul Quality Management System and Conformity to International Standards ISO – 9001 si ISO – 22000 . Recunoaşterea pe scara mondială a calităţii producţiei îi oferă întreprinderii mari avantaje în ceea ce priveşte poziţionarea sa pe piaţa globală. Înaltele criterii de evaluare a calităţii cer strategii active de marketing, design, o competitivitate permanentă a producţiei.

S.A. „Aroma” participă activ la concursurile şi expoziţiile de băuturi alcoolice naţionale şi internaţionale. Producţia sa a fost apreciata şi premiată de nenumărate ori. Înalta calitate a  produselor cu marca “AROMA” este confirmată de 9 GRAND PRIX, 3 Mari Medalii de Aur şi peste 30 medalii de aur, argint şi bronz, obţinute la cele mai prestigioase concursuri internaţionale. Băuturile, fabricate conform tehnologiilor clasice, îmbină realizările moderne cu tradiţiile seculare ale vinificaţiei şi pot fi puse în rînd cu cele mai renumite băuturi din lume.

S.A „AROMA” îi va bucura mereu atît pe experţi, cît şi pe consumatorii de rînd cu băuturi alese care păstrează aroma, culoarea şi gustul boabelor de poamă.